Segíthetünk?

06 1 388 9965

0

0 Ft

arrow

lézeres távolságmérők

LEICA 3D DISTO Lézeres 3 dimenziós távolságmérő

Mérési hatótávolság : 0,5-50 m
Mérési pontosság : 1mm/10m, 2mm/30m, 4mm/50m

+-db

Ingyenes házhoz szállítás (hétköznapokon 8-17 óráig)
Szállítás 4-5 munkanap
rendelhető
Összehasonlítás

Leica 3D Disto - A 3 dimenziós felméréshez!

 

Az első olyan 3D mérőműszer, mellyel a felmérés és gyártmánytervezés hibamentesen és rövid idő alatt elvégezhető!

Számtalan olyan építőipari szakma van, ahol napi rendszerességgel kell épületeket, belső tereket, helyiségeket milliméter pontossággal felmérni.

 

A piacon jelenleg egyedülálló, nagy pontosságú Leica 3D Disto, egy lézeres távolságmérő és egy geodéziai pontosságú szögmérő kombinációja. Ezzel a csúcstechnológiás építőipari mérőműszerrel valós időben hozhatunk létre milliméter pontos, háromdimenziós modelleket a tér bármely pontjáról. A Leica 3D Disto-val az eddigi felmérési idő töredéke alatt, akár egyedül is, képesek lehetünk felmérni lépcsőt, boltívet, belső teret, legyen az bármilyen nehezen hozzáférhető vagy hagyományos módszerekkel nehezen megmérhető. A helyszín felmérése történhet automatikusan, melyet a műszer magától végez, vagy akár manuálisan, kézzel vezérelve.

A felmérés során a térbeli pontokat folyamatosan figyelemmel tudjuk kísérni a vezeték nélküli vezérlőegységen. Az így kapott adatokat DXF fájlként lementve a legtöbb gyártmánytervező szoftverben meg tudjuk nyitni. Ezek a térbeli pontok kiindulási alapként szolgálnak ablak, korlát, bútorok vagy akár kőburkolat gyártmányrajzának.

A lézeres távolságmérő és a szögmérő kombinációjával megoldható, hogy a 3D Disto a tér bármely pontját miliméter pontosságal képes meghatározni. A tájékozódást a lézerfény és a beépített kamera biztosítja.

Innovatív funkciók: magasságok, szintek, merőlegesek, párhuzamosok mérése, és kijelölése.

A kijelölés egy komplexebb megoldása a projektor funkció. A funkció lehetővé teszi, hogy a CAD programban megtervezett épületek, épületrészek vagy egyszerű elemek pontjait kivetítse a 3D Disto segítségével vízszintes, ferde vagy akár függőleges helyzetben. Ehhez csak az elkészült terveket kell DXF fájlként a vezérlőben megnyitni és a készülékkel meghatározott helyre pozicionálni. A pontok vetítése ebben az esetben manuálisan történik, a kiválasztott pontot a mérőműszer azonnal kivetíti a pontos irány és távolság figyelembevételével.

Végezzen helyszíni felmérést automata, vagy akár manuális módban. Épületek, szerkezeti pontok mérése soha nem volt ilyen egyszerű. A felmérés mellett kitűzés is lehetséges. A 3D Disto kivetít mennyezeti hálót, vagy akár kész terveket is.

A szerkezet digitális kamerával, illetve precíz távolság- és szögmérő eszközökkel van felszerelve, ezek segítségével bármilyen alakú tárgy vagy építmény méreteit képes leolvasni. Az információk alapján létrehozott háromdimenziós modelleket azután tetszés szerint megtekinthetjük akár alaprajzként is, vagy szabadon szerkeszthetjük, így pontos képet kaphatunk a munkavégzés helyéről.

 

 • Sík pozíció, magasság és távolság mérése mindhárom térbeli tengely mentén
 • Intuitív felhasználói kalauzolás a Segéd funkció segítségével
 • Mérés egy álláspontból – minden látható pont megmérhető a vörös lézerponttal való irányzás segítségével – anélkül, hogy a célponthoz kellene sétálnia
 • Nehézkesen elérhető pontok mérése, mint pl. tető élek
 • Mennyezet, padló és tető felületek, térfogatok, dőlések, esések, magasság-különbségek, szögek megvalósulási dokumentálása
 • Pontok, tengely külpontosságok, szintek vetítése, szintek átvitele faltól falig - felejtse el a vízmértéket és mérőszalagot
 • Mérések kijelzése valós időben, a képernyőn megjelenő rajzokként
 • A mért pontok pontos megjelenítése a kamera kijelzőn
 • Zsebszámológép
 • Információk rögzítése szabványos táblázatos formában, fényképen, DXF fájlokban, szöveg fájlokban egyetlen gombnyomásra
 • Távirányítású mérések
 • Adat import és export PC-re és USB stick-re

 

Tartozékok:

 

3D Disto

Vezérlő Egység
RM100 Távirányító
USB Stick
Öntapadó céltábla jelölések
Vonalzó (külpontokhoz)
Áramellátás a 3D Disto eszközhöz és a Vezérlő Egységhez
2 USB kábel
Tápkábel 3D Disto - Vezérlő Egység
Adat CD

 

 

Adatátvitel:USB: Mikro-B típusú és A típusú, WLAN
Állvány menet:5/8"
Beépített kamera:Van
Dőlésszög érzékelő:360° vízszintes, 250° magassági
Dőlésszög érzékelő pontosság:2,5mm/50m
GARANCIA:3 Év
Kijelző:4,8" TFT LCD
Kijelző méret:Nagyfelbontású képernyő, 800x480 Pixel
Memória:32 kijelzés
Mérési hatótávolság:0,5-50 m
Mérési pontosság:1mm/10m, 2mm/30m, 4mm/50m
Méretek ( h x sz x m ):186,6x215,5 (átmérő x magasság)
Súly:2.8 kg
Tápforrás:Li-ion akkumulátor 14,4V
Védelmi osztály:IP 54, por és fröccsenő víz álló
Zoom:1x, 2x, 4x, 8x
Vissza