Segíthetünk?

06 1 388 9965

0

0 Ft

arrow

lézeres távolságmérők

LEICA DISTO X4 Lézeres Távolságmérő ÚJ

Mérési hatótávolság : 0,05-150 m
Mérési pontosság : +/-0,1°

+-db

Ingyenes házhoz szállítás (hétköznapokon 8-17 óráig)
Szállítás 1 munkanap
raktáron
Összehasonlítás

Az ÚJ Leica Disto X4-es lézeres távolságmérő !

A Leica a kézi lézeres távolságmérők kitalálója és gyártója több mint 20 éve. Szerencsénkre jelenleg Magyarországon készíti ezt a terméket is. Rengeteg távolságmérőt gyárt más márkáknak is mint például a DeWALT, Makita, metabo, Prexiso, Stabila, Stanley stb.

A saját márkanevén kiadott készülékek természetesen mindig a legújabb technológiát képviselik és a korábbi fejlesztéseket, a "tucat" termékeket adják el más márkáknak.

Akkor most is egy olyan készülék született ami olyan tudással rendelkezik amilyen még nem volt ?

IGEN !  IGEN !

Nem is részletezem a szokásos funkciókat amit minden távolságmérő tud, természetesen ez is tudja, nézzük csak azokat amit egy ilyen kis távolságmérőbe még sose zsúfoltak bele, mert hogy a készülék kb. akkora mint a kis D2-es. 
 

  • Por és Vízállóság IP65, és ütésállóság a tömör gumi háznak köszönhetően
  • Egyenlő szakaszok mérése újragondolva, a színes kijelzőn jelenik meg a szakasz vége és mozdításra ide-oda mozdul a szakaszhatár jelzése
  • 80%-al hoszabb kihajtható végdarab a mélyebb profilokba is behelyezhető, természetesen automatikusan a végétől mér
  • Lehetségessé vált az utólagos szoftverfrissítés a készüléken  (Firmware frissítés)
  • Helyiségek felmérése ezentúl egyszerűen, csak mérni kell faltól falig bármely alakzatban ameddig körbe nem ér, aztán a magasságot és kész. Nem kell előre megrajzolnom a helyiség formáját, az X4 felismeri hogyan fordítottam a készüléket mérés közben, az adatokat továbbítja automatikusan a telefonomra vagy a táblagépemre és fel is rajzolja a 2D vagy 3D ábrát beméretezve. Nem lehet ennél gyorsabban létrehozni pontos alaprajzot. Ehhez le kell tölteni a telefonra vagy táblagépre az Új Disto Plan programot ami helyettesíti az eddigi Disto Sketch programot.
  • Az X4-es távolságmérő önmagában is rendelkezik 360 fokos függőleges szögmérési lehetőséggel azonban tudása kibővíthető a DST360 állványra csatlakoztatható szögelfordulást és dönthetőséget biztosító adapterrel. Ez mire jó ? Kis túlzással mindenre. 
  • X4 + DST360 egy P2P eszköz. Tehát bármely pontok között ami az állványra szerelt készüléktől látható, tudok távolságot mérni és több pont esetén 3D felmérést végezni. Ezzel a megoldással könnyedén tudok olyan helyen lemérni távolságokat ahova a műszert nem is tudnám feltenni. Összetett felületek mérése is lehetségessé vált egyszerűen ezáltal.
  • A telefonom vagy táblagépem közben mindezt dokumentálja és megjeleníti, az X, Y és Z koordinátákat exportálni tudom CAD vagy más alkalmazásokba. Az elkészült dokumentációkat projektekbe menthetem és elküldhetem azonnal a kollégáimnak ha kell a mérésről készült fotókkal együtt.

Beépített kamera 4x-es Zoom lehetőséggel. Így lehetővé válik bármilyen fényviszonyok között a mérés mert a mérési pont megjelenik a kijelzőn látható szálkereszten. Újdonság az eddigi kamerás készülékekhez képest a dinamikus szálkereszt. Mit jelent ez ? A kamera és a lézert kibocsájtó dióda között a készüléken távolság van ezért csak egy távolságnál esne egybe a lézer fénypont és a kamera képének a közepe. Emiatt eddíg volt egy kis különbség a mérési pont és a kamerakép által mutatott mérési pont között. Ezentúl már nincs mert a szálkereszt a képen pont oda mozdul ahova a lézerpont világít. A Disto X3 és X4 között a különbség a beépített kamera.


Tartozékok:
 

Puha gyöngyvászon tok
Csuklószíj
2xAA ceruza elem
Calibration Certificate ami az adott készülékkel mért mérési eredményeket mutatja a referencia értékekhez képest

a DST360 szögelfordulást biztosító adaptert NEM tartalmazza a szállítási terjedelem, azt külön lehet megvásárolni amennyiben a funkcióra szükség van. Ez azt a lehetőséget is biztosítja hogy az X4-es távolságmérőből több is legyen a kollégáknál álltalános mérési feladatokra és egy DST360 adapter legyen a cél feladatokra amit bármely X4-es tud használni. 

 

Adatátvitel:Bluetooth Smart IOS, Android
Állvány menet:1/4"
Beépített kamera:Van
Dőlésszög érzékelő:+/- 360°
Dőlésszög érzékelő pontosság:+/- 0,2°
GARANCIA:3 Év
Kihajtható végdarab:Van
Kijelző:2,0" TFT LCD
Kijelző méret:320x240 pxs színes kijelző
Mérési hatótávolság:0,05-150 m
Mérési pontosság:+/-0,1°
Méretek ( h x sz x m ):132x56x29 mm
Súly:0,188 kg
Tápforrás:2 x 1,5 V-os LR6 (AA)
Védelmi osztály:IP 65, por és víz álló, ütés álló
Zoom:4x
Vissza